Publisert på

AKKUTTVEDTAK-EN KRENKELSE AV BARNETS RETTIGHETER .

aktivistgruppe ost haha

Ofte fører akuttvedtak til en krenkelse av barnets juridiske og menneskelige rett til familieliv og rett til å bevare sin identitet.

 

De tvangsmidler som brukes av barnevernet i Norge   ofte gjennom akuttvedtak før undersøkelse er gjennomført og før saken har fått en rettslig prøving, betyr at barnetsrettssikkerhet svekkes. Ofte fører akuttvedtak til en krenkelse av barnets juridiske og menneskelige rett til familieliv og rett til å bevare sin identitet.

 

I disse tilfellene er det ingen god klageadgang, fordi den instans som er ansvarlig for krenkelsen av barns rettigheter, er samme instans som har som oppgave å beskytte barnet. Det er «systemet»med barnevernet/ sosialtjenesten som definerer hva som er barnets beste. De har makt til å definere problemstillinger, makt til å gripe inn og makt til å evaluere sine egne avgjørelser.

 

Det er velkjent at maktfunksjoner må holdes atskilt dersom man ønsker å være en rettsstat verdig..

 

 

Det beste tiltaket for å bygge tillit i barnevernet, og for å få et barnevern som kan beskytte barn og gi barn og familier hjelp, ville være å ha et barnevern (sosialtjeneste) som utelukkende hardenne oppgaven. Dette kan være organisert som et landsdekkende rådgivningssenter, for eksempel etter modell fra Australia med såkalte «familierelasjonssentre» som er blitt bygget opp der. Dissesentrene, som gir råd og hjelp til barn og familier, ville måtte knytte til seg dyktige rådgivere, terapeuter og ikke minst meglere.

 

En annen myndighet, en tvangsmyndighet, vil være ansvarlig for å ta beslutninger vedrørende omsorgsovertakelse av barn. Denne myndigheten ville trenge dyktige etterforskere med kunnskap om barnsbehov og utvikling, kulturkompetanse og pålitelige avhørsteknikker – og med standardiserte etterforskningsmetoder basert på nasjonale retningslinjer, noe som mangler i dag.

 

Et slikt myndighetsorganvil bedre være i stand til å utarbeide et solid faktagrunnlag for å fatte velbegrunnede avgjørelser om tvangsinngrep – avgjørelser som så kan overprøves i en uavhengig domstol. I et sliktmedmenneskelig og rettssikkert system ville tillit kunne   ”bygges”: http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/hvordan-skal-vi-verne-barna-1.453456#post_301077

 

 

 

 

8 kommentarer på “AKKUTTVEDTAK-EN KRENKELSE AV BARNETS RETTIGHETER .

 1. It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or tips.

  Perhaps you can write next articles referring to this
  article. I wish to read even more things about
  it! http://yahoo.co.uk

 2. Useful info. Lucky me I discovered your web site unintentionally, and I’m shocked why this accident didn’t came about in advance! I bookmarked it.

 3. This web site is usually a walk-through for all of the information it suited you in regards to this and didn’t know who to question. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

 4. Pretty component to content. I just stumbled upon your site and in accession capital to say that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing on your augment or even I success you get right of entry to consistently fast.

 5. Thank you, I’ve been seeking for facts about this subject for ages and yours is the best I have located so far.

 6. Some genuinely nice stuff on this website , I it.

 7. Hello! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to give it a look.

  I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
  Terrific blog and fantastic design. http://bing.net

 8. Thank you , it is very nice to hear .

Det er stengt for kommentarer.