MAFIA I NORGE.

norge-ut-av-eueos-og-schengen

Stein Morten Lier (født 3. juni 1967) er en norsk forfatter, tidligere sjefskonsulent i Capgemini og direktør i Telenor. Han debuterte som dokumentarforfatter i 2002 med en bok om sin far, privatetterforsker og tidligere politiinspektør Leif A. Lier, En reisende i drap. I 2004 utga han politiromanen Catch. Spiller trompet i Kampen Janitsjarorkester på fritiden.

 

 

Det er en vanlig oppfatning at i Norge foregår det en liten grad av korrupsjon.

Hvis Stein Morten Lier har rett i det han skriver i sin bok ”Mafia i Norge ” og jeg tviler ikke på at dette er sannhet , er situasjonen en langt annen.

Nemlig at det finnes en rekke internasjonale nettvetk med forbindelseslinjer til hele Europa, Afrika og Østen.

Gjennom vold, korrupsjon og hvitvasking av kriminelt utbytte trues ”demokratiet” ( for de som fremdeles tror at vi har ett demokrati i Norge ) ved en  undergraving av den frie konkurranse , skape mistillit og begrense statens inntekter .

Kriminelle aktører har i løpet av de siste 10 år tilpasset seg grenseløshet og fri flyt av varer, tjenester, kapital og personer.

Der  politiet har ett nasjonalt fokus, har mafiaen nasjonale forgreininger og samrbeid på tvers av nasjonale grenser.

 

Deres målsetting er vinning og makt ved å opprette”en stat i staten” , samt korrumpere aktører i offentlig forvaltning og det private nœringsliv. Ved å etablere effektive systemer for hvitvasking av kriminelt utbytte , der de skaper en sfœre der de kan bedrive med narkotika , våpen , menneskehandel, bedrageri, nettkriminalitet, , ran og grove tyverier med minst mulig risiko og størst mulig profitt

Datakriminalitet i alle former er det raskest voksende kriminalitetsområdet.

Det fordres ingen tilstedevœrelse der lovbruddene blir begått , og det er forholdsvis enkelt å tilsløre spor.

Internett og smarttelefoner har åpnet ett vell av muligheter, der teknologien har gitt mafiaen en ny arene ,

 

Via den nye valutaen”bitcoin”, kan det overføres penger uten at myndighetene kan spore hverken avsender eller mottaker , der internett kan gjøres til en verdensomspennende hvitvaskingssentral .

elektroniske_penger

 

Mafiaen har enorme ressurser og er dyktige til å tilpasse seg endrede samfunnsforhold, og den kunnskapen de ikke selv er i besittelse av , skaffer de seg ved å knytte til seg utro tjenere som advokater, revisorer , takstmenn , eiendomsmeglere med spesialkompetanse .og hvitvasker det kriminelle utbytte gjennom legale foretak.

Dette presser ut andre bedrifter og visker ut skillelinjen mellom den hvite og svarte økonomien,

 

Fordi det ikke er grensekontroll innad i Schengen området, kan utenlandske kriminelle enkelt komme til Norge med ukjent identitet ..Hver tredje innsatte i norske fengsler har utenlandsk statsborgerskap.

 

Den internasjonale økonomiens selvmotsigelse er at utbyttet av kriminell virksomhet smører økonomien og vekst samtidig som den undergraver den sunne økonomien gjennom konkurransevridning , monopolisering og destruksjon av det frie marked.

Kriminelle penger smører økonomien og av den grunn er det fristende for enkelte lands myndigheter å opprettholde en viss balanse ., slik ar pengene strømmer inn uten at det frie marked bukker under..

 

Mafiaen i Italia er pr. I dag landets største bank og låner ut penger i en tid da landets finansinstitusjoner sliter tungt og må redusere sine utlån.

 

SOS IMPRESA er en organisasjon som jobber med mafiavirksomheten i ”Italia”:http://www.edilizia.com/azienda/sos_impresa

 

De hevder at utlån fra kriminelle grupper er det som holder bedrifter flytende .
Mafiaen har 65 milliarder euro i likviditet, og overskuddet fra kriminell aktivitet er ca. 100 milliarder euro .

 

Proffesor Fredrik Schneider, leder for økonomisk institutt v/Johannes Kepler Universitet i Linz i Østerrike har vœrt rådgiver for EU-kommisjonen , hevder at den svarte økonomien har holdt Iralia flytende gjennom finanskrisen og at 21 % av landets bruttonasjonalprodukt ( 300 milliarder euro) er svarte penger .

 

I Norge er andelen av svarte penger ca. 5 % av BMP.

Den organiserte kriminalitet i Norge har utvklet seg i feil retning .

Utvidelsen av EU østover har medført større innslag av utenlandske bander og mafiaorganisasjoner i det kriminelle landskapet fordi det ikke er grensekontroll innad i Schengen om rdet og dermed kan utenlandkse kriminelle aktører enkelt kan ta seg inn i Norge med ukjent identitet.

Hver tredje innsatt i norske fengsler har utenlandsk statsborgerskap.

Norge har lave straffer og gode soningsforhold og den geografisle beliggenheten er gunstig for russisk mafia og kriminelle nettverk fra Øsr-Europa .

Det er enkelt å oppholde seg ulovlig i Norge gjennom falsk ID .

Ca 400000 nordmenn har mistet eller blitt frastjålet dokumenter som inneholder persondata .

De fleste kriminelle asylsøkere kommer fra Polen. Litauen og Romania med falsk ID.

Ett stort antall kommer fra Vest-Afrika . og det faktum at de er tidligere straffedømte med falsk dokumentasjon er en klar indikasjon på at de er tilknyttet kriminelle nettverk , som har sendt dem til Norge for å begå lovbrudd.

 

Kilde ”: Mafia i ”Norge”:https://www.haugenbok.no/Generell-litteratur/Debatt-samfunn/Mafia-i-Norge2/I9788248911494

 

Omtale”:

Er vi i ferd med å få mafiastyrt kriminalitet i Norge? Hvilke former for organisert kriminalitet er allerede etablert her til lands? Hva klarer politiet å mobilisere av ressurser for å få bukt med de nye nettverkene? Stein Morten Lier hevder at vi får den kriminaliteten vi fortjener. Et naivt og blåøyd Norge har sakte men sikkert gitt opp kampen mot deler av den organiserte kriminaliteten - eller simpelthen ikke forstått alvoret. Gjennom skildringen av blant annet spritsmugling, motorsykkelklubber, gjengmiljøer og etniske grupperinger, det norske ransmiljøet, menneskesmugling og narkotikatrafikk, undersøker Lier hvordan den organiserte kriminaliteten i stadig større grad ligner en mafia. Og viser muligheten av at vi er på vei mot et mer utrygt samfunn med mer vold og trusler, flere drap og en undergraving av økonomien.

 

 

 

 

 

 

Annonser
Publisert Kategorier POLITIKKStikkord , , , ,

Om 7Xx7duUS

Født i Oslo i 1944 av foreldre Margit Elisabeth Dollonen .f. 1924 og Hermann Johannes Seppola , f. 1920 , som ble tvangsevakuert fra Honningsvåg da nazistene brente hjemstedet . De flyttet tilbake til Honningsvåg umiddelbart etter freden . Jeg fikk 3 andre søsken , som dessverre ikke lever idag . Jeg har 2 barn , er opptatt av politikk og alt som rører seg i samfunnet , skriver mye og deltar i diskusjoner , spesielt om barnevern som jeg betegner som salg av barn og ødeleggelse av familien som status. Bor i dag på Otteid med mine katter , dyrker økologiske grønnsaker , er vegetarianer , er glad i naturen . Har 2 snille barn .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.