NAV OG FORUTSIGBARHET.

klientaksjonen.jpeg

 

Det har alltid vœrt vanlig at trygdeutbetalinger I mai måned har kommet til brukerne noen dager før 17 mai , slik at de kan planlegge denne dagen .

Men lederen for NAV skriver ien melding at det er viktig med “forutsigbarhet”.

Og av den grunn blir ikke pengene utbetalt før 16 mai .

Dette er en total mangel mangel på respekt og manglende menneskekunnskap.

Jeg undrer meg en del over om han selv hadde syntes det var iorden med forutsigbarhet hvis noen stoppet lønningen hans I noen dager .

 

Det er Ganske vanvittig å snakke om forutsigbarhet for mennesker som sliter seg fra måned til måned.

 

Tror trygdesjefen at pengene brukes til alcohol eller narkotika ?

 

Alle ønsker å gjøre denne dagen til noe minneverdig for sin familie .

Jeg hadde håpet at ansatte ved de diverse NAV kontorer snart kunne lœre seg vanlig anstendighet og respect for sine medmennesker .

 

For noen år siden startet noen venner av meg og undertegnede en frivillig organisasjon vi kalte “Klientaksjonen for Fredrikstad-distriktet .

 

Vi hadde kontakt med organisasjonen I Oslo med samme navn og fikk masse råd og hjelp av dem I startfasen.

 

Vi åpnet ett rådgivingskontor for mennesker som trengte støtte og bistand .

Sosialkontoret I Fredrikstad hadde satt igang en ordning med å skrive ut matlapper når folk søkte om nødhjelp , slik at folk matte levere dem hovedsaklig på Rema 1000. De som mottok disse kunne ikke kjøpe tobakk og de fikk ingen penger igjen hvis de ikke handlet for den nøyaktige sum som stod beskrevet .

 

Jeg stod ved kassen engang og skulle betale da kassadamen fikk en slik lapp av den kunden som stod foran meg. Kassadamen skrek til en annen kassadame lengre borte , slik at alle kunne høre det “:

“Du , hva skal jeg gjøre med disse lappene fra sosialen”.

 

Vi hadde en spørreundersøkelse på kontoret om hvordan folk som søkte hjelp opplevde møtet med sosialkontoret og 98 % uttalte at det var den måten de ble behandlet på som var verst .

En dame kom innom kontoret en dag og hun hadde overlatt økonomistyringen til sosialkontoret og hun ønsket at vi skulle gå gjennom regnskapet ..

Hun hadde en bra pensjon , men når husleie og strøm og matpenger ble utbetalt , bled et ingen ting igjen.

Hun hadde oppsøkt sin saksbehandler og bed tom penger til en vinterjakke og saksbehandleren hadde svart at med hennes utseende burde hun holde seg innendørs.

Jeg skrev ett pent brev og ba om kvitteringer på alle damens utgifter , noe jeg fikk etter lang tids masing og fant ut at  hun hadde blitt lurt for tusener av kroner .

 

Etter årvis med trakkassering av saksbehandler var selvsikkerheten hennes nede på nullpunktet , men jeg overtalte henne til å ta vare på pengene selv.

Den ansatte på sosialkontoret mistet selvfølgelig jobben og ble dømt til å betale tilbake hvert øre .

 

“Unn” klarte seg fantastisk godt , hun kom innom og besøkte oss med ett glad smil , hadde gått ned nesten 20 kg, tatt serifikat og livet smilte til henne .

Alt som skulle til var at noen trodde på henne som menneske.

 

Vi opplevde mange slike historier I de fem årene jeg jobbet på kontoret , men heldigvis ble det mange lykkelige utganger .

 

Men det jeg ser idag av mennesker som har kontakt med NAV er at respekten for medmennesker ikke er tilstede blandt ansatte ved NAV og at folk blir dømt fordi de har havnet I en vanskelig økonomisk situasjon .

 

Annonser
Publisert Kategorier LIVSSYNStikkord , , , ,

Om 7Xx7duUS

Født i Oslo i 1944 av foreldre Margit Elisabeth Dollonen .f. 1924 og Hermann Johannes Seppola , f. 1920 , som ble tvangsevakuert fra Honningsvåg da nazistene brente hjemstedet . De flyttet tilbake til Honningsvåg umiddelbart etter freden . Jeg fikk 3 andre søsken , som dessverre ikke lever idag . Jeg har 2 barn , er opptatt av politikk og alt som rører seg i samfunnet , skriver mye og deltar i diskusjoner , spesielt om barnevern som jeg betegner som salg av barn og ødeleggelse av familien som status. Bor i dag på Otteid med mine katter , dyrker økologiske grønnsaker , er vegetarianer , er glad i naturen . Har 2 snille barn .

En kommentar om “NAV OG FORUTSIGBARHET.

 1. 7Xx7duUS

  BREV FRA DET KONGELIGE ARBEIDS- OG SOSIALDEPARTEMENT.

  Endring av utbetalingsdato for trygd i mai –Uten forvarsel.

  Det vises til din henvendelse datert 8 mai d .å der du gir uttrykk for uklarhet og lite forutsigbarhet knyttet til NAVs informasjon om utbetalingsdato for ytelser i mai i år ..
  Vi har forståelse for at fortutsigbarhet er viktig og beklager at det har oppstått uklarhet om datoen for utbetalinger for uføretrygd i mai .
  Vå håper at det ikke medforer for sror ulempe for deg at utbetalingen kan komme en dag senere enn først oppgitt.
  Arbeids – og Velferdsdirektoratet vil gjøre det som er nødvendig for at slike misforståelser ikke skjer igjen .
  Vi kan opplyse om at følgende tekst om utbetaling i mai måned nå står på NAVs hjemmesider ( nav.no)”: ” i mai 2017 vil du ha pengene på konto 16 mai .

  Med hilsen

  Dagfinn J. Hansen(e.f)
  Avdelingsdirektør

  Marit Norvik
  ( seniorkonsulent).

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.