Propolis-ett naturlig antibiotikum.

DSC01355.JPG

Humler og bier tilhører den samme insektsfamilien Apidae, og de er spesielt viktig for oss grunnet deres pollinering av nyttevekster. Disse insektene står i fare for å miste mye av de naturlige utbredelsesområdene sine og bestanden av disse insektende er synkende.

 NEI TIL ROUND UP.

Mengder med insektgift brukt i både hagebruk og kommersielt landbruk har vært sterkt skadelig for nytteinsektene. De fleste giftene skiller ikke på nytte og skadeinsekter, og bruk av ugressdreper har ført til store arealer med ensidig dyrkning av en vekst, uten den naturlige innblandingen av blomstrende ugressplanter som nytteinsektene har glede ”av”:http://publicpollen.no/2013/08/humler-og-bier/

 

Flere steder rapporteres det at hele kolonier med bier og humler dør ut .

De førte alvorlige tegn meldte seg i 2006 , men FN slo først alarm i 2011

I Costa Rica er tapene vedr, redusering av honningproduksjon beregnet til 2.4 milliarder kroner .

FN har anslått at bienes bidrag i den globale matproduksjonen har en verdi på 1150 milliarder kroner i året .

En tredjedel av all mat i verden anslås i å ha sitt opphav ved at bienen befrukter planter og ”blomster”:https://www.cappelendamm.no/_faktaboker/helse-/sannheten-p%C3%A5-bordet-niels-christian-geelmuyden-9788202421885

 

Propolis er et naturlig antibiotikum som fremstilles av bier for å holde bikuben steril og fri for bakterier. Det er en utbredt oppfatning at biene bruker propolis for å sikre sin egen helse. I en bikube kan det finnes over 60.000 bier. Uten en eller annen form for sykdomsvern er det trolig at en så tett populasjon ville føre til sykdom og masseutryddelse. Det er derfor et faktum at det er usedvanlig lite sykdom blant bier, noe man tror blant annet skyldes propolis.

Propolis dannes av harpikslignende stoffer fra trær og planter. Dette stoffet tar biene med seg til bikubene, hvor det bearbeides til en slags gråbrun masse. I selve oppbygningen av kuben brukes middelet som en sement, og rundt kubens inngang som en sterk antiseptisk beskyttelsesring.

I naturlig form er propolis effektivt mot flere typer bakterier virus og sopp, og forskning på dette området viser at bakteriene ikke blir immune mot propolis, slik det ofte skjer med penicillin. Propolis inneholder dessuten en lang rekke viktige mineraler og vitaminer. Franske forskere har påvist mer enn 400 forskjellige bestanddeler i propolis.

https://www.altshop.no/720-propolis-naturens-antibiotikum?aff_id=974

 

 

Did you know bees could be our immune system's best secret weapon? If you're thinking of honey, think again! Organic Chef and Energy Coach, Jo Rushton discovers why a nutritient packed byproduct of bees can have so many uses and benefits for our health. There are many ways to incorporate Propolis into your diet, Jo explains more in the "video":https://www.youtube.com/watch?v=fo3s0YMq3S0

 

 

Annonser
Publisert Kategorier HELSE, Video

Om 7Xx7duUS

Født i Oslo i 1944 av foreldre Margit Elisabeth Dollonen .f. 1924 og Hermann Johannes Seppola , f. 1920 , som ble tvangsevakuert fra Honningsvåg da nazistene brente hjemstedet . De flyttet tilbake til Honningsvåg umiddelbart etter freden . Jeg fikk 3 andre søsken , som dessverre ikke lever idag . Jeg har 2 barn , er opptatt av politikk og alt som rører seg i samfunnet , skriver mye og deltar i diskusjoner , spesielt om barnevern som jeg betegner som salg av barn og ødeleggelse av familien som status. Bor i dag på Otteid med mine katter , dyrker økologiske grønnsaker , er vegetarianer , er glad i naturen . Har 2 snille barn .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.