ÅPENT BREV TIL FUNGERENDE ORDFØRER I OS KOMMUNE , LAILA REIERTSEN.

svaner på huggenes

Ill. Billedkunstner Rune Olsen ( 1948-2005).

Saken med “ Havnesjefen” har opprørt alle rettferdig tenkende mennesker både i og utenfor Os kommune .
Dette er det nedrigste overgrep mot en svane som kun har gjort det som er naturlig for en svane som skal beskytte sin familie .

Nå går altsa Laila Reiertsen ut og vil ha medynk fordi folk er rasende over denne saken .
Jeg har ikke medledenhert med Dem.

Nå var det flere muligheter som ble åpnet for at svanefamilien kunne få ett nytt sted å vœre ,
Hvor var tilsynsmakten da folk i sin store ondskap drev mobbing mot dette dyret , som etter hva jeg forstår har vedvart i lange tider .

Selv har jeg bodd ved Vansjø i over 10 år , der vi hadde nœrkontakt med svaner hele tiden , som stolt kom og viste sine avkom og viste oss en oppriktig tillit.
Vi hadde en svane lengre ute ved Storefjorden , der noen hadde kjørt over hunnsvanen med vitende og vilje , for det virker som om enklete folk er fulle av ondskap overfor dyr som ikke kan forsvare seg .
Denne svanen , likte ikke hvite plastbåter , fordi det kom frem at det var en hvit plastbåt som hadde tatt livet av hunnsvanen .

Vi hadde en hvit plastbåt og skulle se på denne svanen jeg hadde hørt så mye om .
Vi viste tilbørlig respekt og kjørte ikke nœr reviret dens , men den fulgte oss ett stykke på vei .
Litt senere kjøpte vi oss en snekke og hadde besøk av venner som vi ville vise rundt i området .
Denne gangen reagerte han ikke, bare lå stille der han hørte hjemme .

I år etter år levde denne svanen på samme måte den hadde gjort mens hunnsvanen levde , fordi de er monogame .
Det som opprører meg i mitt innerste er den nedrige måten dette drapet foregikk , på en respektløs måte , som jeg håper vil få etterspill .

Nå har svanemor og hennes unger mistet sin forsvarer og beskytter .
De ansvarlige i OS kommune har vist sin totale umenneskelighet og mangel på kunnskap
Jeg underer meg virkelig over hvilke individer som bebor Os kommune og har plaget dette dyret i en årrekke uten at noen har løftet en finger for å hjelpe .

Dette siste “angrepet” av 2 jenter i en båt passet vel ekstra godt i planen om å ta livet av dette dyret .
Jeg hørte ett interju med disse to hvor de forklarte at svanen løftet vingene , sannsynligvis for å forsvare seg selv .
I Norge har det blitt  slik at det er de ukyndige som sitter i styre og stell og avliving er eneste løsning på ethvert problem .

Kopi av dette brev sendes samtlige kommunerepresentanter i Os kommune .

 

 

 

 

 

 

Annonser
Publisert Kategorier Video

Om 7Xx7duUS

Født i Oslo i 1944 av foreldre Margit Elisabeth Dollonen .f. 1924 og Hermann Johannes Seppola , f. 1920 , som ble tvangsevakuert fra Honningsvåg da nazistene brente hjemstedet . De flyttet tilbake til Honningsvåg umiddelbart etter freden . Jeg fikk 3 andre søsken , som dessverre ikke lever idag . Jeg har 2 barn , er opptatt av politikk og alt som rører seg i samfunnet , skriver mye og deltar i diskusjoner , spesielt om barnevern som jeg betegner som salg av barn og ødeleggelse av familien som status. Bor i dag på Otteid med mine katter , dyrker økologiske grønnsaker , er vegetarianer , er glad i naturen . Har 2 snille barn .

3 kommentarer om “ÅPENT BREV TIL FUNGERENDE ORDFØRER I OS KOMMUNE , LAILA REIERTSEN.

 1. 7Xx7duUS

  Jeg mottok svar fra en Høyre-representant-Det er synd at svanefar måtte døy, men det var ikkje anna råd. Svaneparet gjorde eitt fatalt val, som vart opphavet til alt det andre: Dei valde å byggja reir på ein stad der ei småbåthamn og ei gjestebryggje vart det naturlege området deira.
  Fram til i fjor sommar hadde eg kontor med utsyn rett ned på elva, og kunne følgja med svanefar og hans håplause kamp mot alle båtane. Korleis kunne han veta om dei som kom opp elva hadde tenkt å røva reiret hans, eller om dei berre skulle fortøya båten sin? Han hadde teke på seg den umoglege oppgåva å halda småbåthamna og gjestebryggja fri for båtar. Kvar båt var ein fiende, han brusa seg opp og ville jaga han bort, men måtte som oftast gje opp.
  Dei aller fleste neglisjerte han, styrde unna og heldt fingrane på innsida av ripa. Eg kan telja på nokså få fingrar dei gongene eg såg nokon bevisst terga han.
  No er ikkje eg svanepsykolog, i motsetnad til mange andre som skriv om denne saka, men det skulle forundra meg mykje om ikkje den evige og håplause kampen mot båtane er ein minst like stor grunn til at han vart mannvond, som det at han vart erta og plaga.
  Mange som skriv om dette på Facebook har ikkje peiling. Mange av dei har sikkert ikkje vore her, og det same kan det vera. Eg vil berre koma med bittelitt folkeopplysning om dei to mest omtala episodane, og som førte til dødsdommen.
  1. Den vesle jenta som vart angripen då ho bada. Barnehageungane bada i ei offentleg og tilrettelagd badevik, mange hundre meter frå reiret og i eit område som svanefar aldri tidlegare hadde gjort krav på. Svaneungane og svanemor var på ein heilt annan stad, og det skulle ikkje vera ein einaste grunn til at ein skulle frykta eit svaneangrep. Å hetsa dei tilsette i barnehagen for dette er heilt meiningslaust.
  2. Dei to ungjentene som vart angripne i båt. Dei to gjorde ikkje noko anna gale enn å leggja båten til ved gjestebryggja. Svanefar kom seg oppi båten og jaga eine jenta på elva.
  Til dei som skriv og demoniserer Os kommune og osingar generelt på grunn av denne svanehistoria: Eg ventar at de har eit minimum av kunnskap om det de vil skriva om før de kastar dykk over tastaturet, og at de har eit minimum av folkeskikk. Somme av dykk har mykje å gå på der.
  Emil T. Brimsholm

  Svar
 2. Rita Voss

  Først gjør man en svane til kjendis og legger navn på den. Så trakasserer man svanen og til sist tar man livet av den...Som sagt, det har vært vellykkede saker med forflytting av svaner.. Hvorfor ikke i Os, og hvorfor har ikke kommunen gjort noe med dette for lenge siden om svanefar har vært sint lenge... En enfoldig avgjørelse å drepe en svane med make og unger. Menneskets knefall for dumskapen og hovmod overfor dyr! Ikke bare mot svaner men mot ville dyr i det hele tatt. Vi er ikke bedre!

  Svar
  1. 7Xx7duUS

   Det er forferdelig og denne damen går ut i media og skal ha forståelse for at folk reagerer .
   Jeg ahr bodd ved Vansjø i over 10 år og før den tid tilbrakte jeg ferie og helger der både vinter og sommer .
   Vi hadde en svane ute i Storefjorden , som var rasende på hvite plastbåter og med god grunn, noen ungdommer hadde kjørt på hunnsvanen, ( noen ungdommer som aldri har lœrt respekt for dyr hjemmefra) . Folk lot den vœre ifred , den holdt til i en vik og trafikken av båter var lagr lengre ute .
   Jeg synes det er grotesk hvordan offentlige etater behandler dyr i dette landet .
   Takk for tilbakemelding .

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.