ILLEGAL JAKT OG FRAVŒR AV ANSVAR FOR HUSDYR.

DSC01494.JPG

Sitat”: På 1600-tallet lærte kristendommen oss opp til å tro at ulven var en manifestasjon av djevelen, mens folketroen og eventyr har båret fram bildet av «den store stygge ulven». Dette stigmatiserte dyret har ikke drept et menneske i naturen (i Norge) siden 1843. Inntil mennesket fikk husdyr og gjerder, delte ulv og menneske skog.
Kanskje kan dette myteomspunne dyret, som har måttet tilpasse seg vår kulturs utvikling, lære oss noe om oss selv? Er naturen i utgangspunktet med oss eller mot oss? Og er vi med eller imot naturen?"

 

Lke sikkert som at våren kommer , presenteres det døde skamferte sauekropper. Siste nyhet var at en ulv har tatt livet av ca. 300 sauer.
Jeg etterlyser virkelig ansvaret for egne dyr og jeg stiller det samme spørsmål jeg har gjort i alle år “:
Gjelder ikke ansvar for egne dyr disse sauebøndene som slipper ut vergeløse dyr i utmark .

 

Tilsyn og stell
Dyr som holdes på utmarksbeite, skal sees etter minst en
gang pr. uke i områder uten særskilt risiko.
Ved mistanke om økt fare må tilsynet intensiveres slik at
forhold som kan medføre dårlig velferd, syke, skadde og
avmagrede dyr, oppdages så tidlig som råd “er”:http://www.nsg.no/getfile.php/Fylkeslag/Oppland/Dokumenter/Fagstoff/Seminar%202012%20-%20God%20dyrevelferd%20p%C3%A5%20utmarksbeite%202012.pdf

1998 ble det satt igång ett prosjekt som het Spekedalsprosjektet  der staten betalte for gjetervirksomheten , hvor sauebøndene samlet sauer fra de forskjellige gårder og gjetet de .
Problemet var bare  at kl. 21 tok alle gjeterne fri for dagen. s;lik at ulvene kunne forsyne seg, dermed ble potten dobbelt for sauebøndene , både erstatning for tap til rovdyr og penger til gjetevirksomhet .

De mest synlige aktørene i konflikten, de som er mest frustrerte og sinte over rovdyras tilbakekomst, sauebøndene, er paradoksalt nok de som tjener mest penger på rovdyrpolitikken.

En rovdyrdrept sau kan være verdt så mye som en tusenlapp mer enn en sau som blir levert til slakt. En sau levert til slakt gir bonden cirka 700 kroner, en rovdyrdrept sau gir i snitt cirka 1700 kroner, i følge Brennpunkts beregninger. Det ligger også andre verdier i sauen, så det vil variere hvor mye den enkelte bonden “tjener”:http://rovdyrdebatt.origo.no/-/bulletin/print/580816_artsfascismen-i-norge?ref=checkpoint
Tall fra 2010.
I 1991 trykket Skjåk Historielag ett interju med Anton Skjelkvåle fra 1971 .
Mannen som den gang var 79 år fortalte hvordan de vernet husdyr mot rovdyr i 1900 -årene.
De smurte litt tjœre fra Tyri på halsene til sauene og de mistet ingen husdyr og  flere har prøvd dette  med stort hell.

I løpet av de ti siste årene har ikke Rolv Kristen Øygard mistet en eneste av sine sauer. Før dyrene slippes på beite, smører han dem inn med tjære i nakken, på halsen og rundt rumpa.- For fem år siden gikk to av mine lam sammen med de andre sauene da jerven gikk til angrep 50 meter fra setra vår. Mens rovdyret gjorde grove innhogg i flokken, slapp mine unna uten skader, sier Rolv Kristen “ØYGARD”:https://www.aftenposten.no/norge/i/BjLow/Tjare-stopper-rovdyr

Sauebønder er flinke til å ta bilder av døde sauer  med påstand angrep av ulv .
Hva med illegal jakt på ulv som pågår hele tiden og spesielt under elgjakten og som har lite med tap av sau og gjøre.
Noen eksempler”:
KAUTOKEINOULVEN - 22.04.1974 Denne ulven ble drept av en snøscooterfører , som fanget den med lasso og knivdrepte den . Saken ble ikke fulgt opp av politiet .
VITTANGIULVEN- 10 DESEMBER 1979-Ett øyenvitne så en fører av en snøscooter skyte en hannulv på avstand.

SKRÅCKERBERGULVEN- 29 juli 1985 i Torsby-Alfahunnen til dagens moderne ulvestamme i Skandinavia ble skutt. Hunnen var i nœrheten av noen sauer uten å angripe på det tidspunkt hun ble skutt av en sauebonde . Bonden ble dømt i den svenske tingretten .

TORDBYULVEN-21 MARS 1985-En bilfører forfulgte en hannulv og kjørte siden over den . Dyret ble avlivet med ett slag mot hodet.

En mann ble dømt i tingretten , men slapp fri i en høtere rettsinstand p.g.a mangel på bevis..
LANGÅULVEN*17 APRIL 1969-En hannulv ble kjørt ihjel av en snøscooterfører. Politiet slo fast at ulven derertter ble drept av vold mot hodetmed øks, hammer eller kubein .

MØREULVEN-28 NOVEMBER 1992-En hannulv ble skutt , tyvskytteen flådde ulven og grov kroppen ned i en gjødselstank . En journlist forhandlet seg fram til ulvepelsen og overlot den til politiet uten å fortelle hvenm tyvskytteren var .
Politiets undersøkelse førte ikke frem.

HALGÅNSULVEN- 4 JUNI 1999 -En ulvehann ble funnet i vannet i Halgon i Vœrmland . Orene hans hade blitt skåret av . Ved obduksjon fant man at ulven hade blitt skutt i leveren og blødd ihjel . En kunne se at ulven tidligere hade overlevd en skuddskade.

11 mai 2002 forsvant en revirmarkerende hannulv fra Œrjœng-Kongsvinger-reviret . Han er trolig tyvskutt.
31. MERKET ULV 216- 4 JUNI 2002ble det funnet en hannulv i Tierp i Uppland .
Den var skutt med hagl i hodet .
Interresserte  kan lese mere om dette “her”:http://gallerigrabolsodegarden.com/2016/09/21/nei-til-ulvejakt-i-norge/

Annonser
Publisert Kategorier ROVDYRPOLITIKKStikkord , , , , , ,

Om 7Xx7duUS

Født i Oslo i 1944 av foreldre Margit Elisabeth Dollonen .f. 1924 og Hermann Johannes Seppola , f. 1920 , som ble tvangsevakuert fra Honningsvåg da nazistene brente hjemstedet . De flyttet tilbake til Honningsvåg umiddelbart etter freden . Jeg fikk 3 andre søsken , som dessverre ikke lever idag . Jeg har 2 barn , er opptatt av politikk og alt som rører seg i samfunnet , skriver mye og deltar i diskusjoner , spesielt om barnevern som jeg betegner som salg av barn og ødeleggelse av familien som status. Bor i dag på Otteid med mine katter , dyrker økologiske grønnsaker , er vegetarianer , er glad i naturen . Har 2 snille barn .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.