TIL MINNE OM MIN MOR MARGIT ELISABETH F.DOLLONEN

mamma, meg og katten

Idag ville du fylt 91 år og jeg minnes de glade barneårene vi fire søsken hadde I Storbukt der vi vokste opp .

De første årene bodde vi I ett enkelt hus , som ble satt opp for å fa tak over hodet .

Det kunne ikke vœrt lett å komme tilbake til ett nedbrent Finnmark etter krigen , men tilbake ville dere.

Morfar , som jeg dessverre aldri fikk møte , måtte bøte med livet I 1943 , da en av hans beste .“venner “ solgte livet hans for 20000 kroner, fordi han satte igang en undergrunnsbevegelse mot nazismens overgrep .

Du var din fars yndling og jeg vet at savnet var stort .

 

Men jeg husker at vi bygget hus like under fjellet med utsikt til havet .

I mellomtiden hadde jeg fått en bror, Ivar , som jeg forgudet fra første stund .

Best husker jeg det samarbeidet og godviljen som preget folk .

Hele bygda og familiemedlemmer var med på å bygge huset .

 

Etterhvert kom det 2 barn til , Arvid og Lisbeth og vi var velsignet med friheten I naturen og et godt og trivelig   hjem med en enorm familie på begge sider .

 

Pappa og brødrene spilte alle trekkspill og du vartet opp med nydelig mat .

Du kunne blitt motedesigner og var fantastisk med symaskinen og strikketoyet .

Om vinteren , som stort sett varte 6 måneder , var hele ungeflokken samlet oppe hos oss , vi bygget enorme snøhuler og du kom med boller og varm kakao til hele gjengen og 2 juledag var det bursdagsfeiring hvor ingen barn ble utelatt .

Takk for en god barndom og ungdom.

Annonser
Publisert Kategorier familie, VideoStikkord , , , , ,

Om 7Xx7duUS

Født i Oslo i 1944 av foreldre Margit Elisabeth Dollonen .f. 1924 og Hermann Johannes Seppola , f. 1920 , som ble tvangsevakuert fra Honningsvåg da nazistene brente hjemstedet . De flyttet tilbake til Honningsvåg umiddelbart etter freden . Jeg fikk 3 andre søsken , som dessverre ikke lever idag . Jeg har 2 barn , er opptatt av politikk og alt som rører seg i samfunnet , skriver mye og deltar i diskusjoner , spesielt om barnevern som jeg betegner som salg av barn og ødeleggelse av familien som status. Bor i dag på Otteid med mine katter , dyrker økologiske grønnsaker , er vegetarianer , er glad i naturen . Har 2 snille barn .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.