På våre daglige turer på isen fant vi mange forlatte hytter, som stod forlatte , enkelte med fulle skap av kopper, krus,bestikk og panner .

Rune laget sine egne rammer av gammelt trevirke og en dag fanr vi en hytte på 2 rom der det største hadde ett flott ildsted , tydeligvis hadde dette gjort tjeneste som kjøkken og stue, og det andre var det ett lite soverom .

Ettersom denne hytta snart ville ha gått tilbake til naturen , fjernet vi det ytterste laget av materaler , som var grovt tilhugget . Under dette fant vi en håndskrevet lapp med følgende ord “:

‘Denne hytta ble bygget ulovlig I 1943 tross byggerestriksjoner , krig, uår og mangel på materialer klarte vi likevel å sette opp dene hytta ulovlig

Stuen ble ferdig nyttrsaften 1943 og vi forlovet oss same aften”

 

Gunnar Bråthen Herning , f. 19.07.1919 –

Solveig Forsethlund         f. 29.05. 1925

Jeg har tatt vare på papiret det ble skrevet på , men har ingen mulighet til å scanne det .

Veien opp til hytta var utrolig bratt , men ennå stod blomster som hadde blitt plantet det for lenge siden langs den bratte stien og hvordan de hadde fått opp materialene er en gåte .

Men folk var fornøyde på den tiden med ett lite krypinn og jeg er sikker på at de hadde noen gode år der oppe .

 

Solveig Margareth Herning (født Forsetlund) ble født på dag måned 1925, i fødested, til Søren Forsethlund og Johanne Oline Andersen (født Thorvaldsen).

Søren ble født på 20. juli 1899, i Forsetlund, Onsøy, Norway.

Johanne ble født på 5. april 1903.

Solveig hadde en bror: Ragnar Johannes Andersen.

Solveig giftet seg med Gunnar Herning på dag måned 1944, i en alder av 18 i giftemål tok sted.

Gunnar ble født på 19. juli 1919, i Moss, Norway.

De hadde 2 “barn”:https://www.myheritage.no/names/solveig_forsetlund

http://galleri-grablsdegarden.business.site/

 

 

 

 


7Xx7duUS

Født i Oslo i 1944 av foreldre Margit Elisabeth Dollonen .f. 1924 og Hermann Johannes Seppola , f. 1920 , som ble tvangsevakuert fra Honningsvåg da nazistene brente hjemstedet . De flyttet tilbake til Honningsvåg umiddelbart etter freden . Jeg fikk 3 andre søsken , som dessverre ikke lever idag . Jeg har 2 barn , er opptatt av politikk og alt som rører seg i samfunnet , skriver mye og deltar i diskusjoner , spesielt om barnevern som jeg betegner som salg av barn og ødeleggelse av familien som status. Bor i dag på Otteid med mine katter , dyrker økologiske grønnsaker , er vegetarianer , er glad i naturen . Har 2 snille barn .

Relaterte innlegg

kunst

FERIETUR TIL SKAGEN.

En vårdag fant vi ut at vi skulle reise noen dager til Skagen . På den tiden gikk det båt fra Moss til Skagen og vi tenkte å bli noen dager . Kattevakt hadde vi Les mer …

kunst

KUNSTUTSTILLING PÅ ST CROIX , FREDRIKSTAD 23.0901.10 1996.

  Rune var I denne perioden inspirert av Jakob Weidemann , de hadde det til felles at naturen var en felles inspirasjon og vi begynte å diskutere en utstilling som vi begge skulle bidra med Les mer …

kunst

GUTTEN SOM VILLE GLEDE SIN MOR.

Da vi kjøpte det lille huset I Rygge, fulgte det med ett bryggerhus , som det opprinnelig var 2 rom I .   Dette utvidet vi og bygde om til atelier med ett lite tekjokken, Les mer …