originl stol

En vårdag fant vi ut at vi skulle reise noen dager til Skagen .

På den tiden gikk det båt fra Moss til Skagen og vi tenkte å bli noen dager .

Kattevakt hadde vi ordnet oss .

Rune hadde gått til innkjøp av en bok som imtalte Skagenmalerne , som var fascinert av lyset ogt sanddynene .

Skagen kunne minne lit tom Gamlebyen ved Fredrikstad med sine koselige små hus og trange gater .

Vi oppdaget en møbelsnekker , som laget noen fantastiske stoler og bord , som jeg personlig falt for .

Rune behersket lyset meget bra , som enhver kan se som oppsøker siden min .

Noen ord om noen kjente personligheter som var fascinert av Skagen

 

cropped-store-kvernøya.jpg 

I 1830’erne gjorde guldaldermaleren Marinus Rørbye og Steen Steensen Blicher, at fiskerbefolkningen og Skagens vilde natur blev kendt. Rasmus Henrik Kruse besøgte i 1843 og 1846 Skagen, hvor han tegnede bl.a. Det Hvide Fyr. I 1848 og 49 var Vilhelm Melbye i Skagen, hvor han malede motiver herfra. Flere marinemalere gæstede kortvarigt Skagen i 1850’erne. Bl.a. fik Skagen besøg af malerne C.F. Sørensen og Carl Neumann.

H.C. Andersen skriver om Skagen

H.C. Andersen besøgte i 1859 Skagen, hvor han boede på Erik Brøndums gæstgivergård. Digteren var meget begejstret for det han så. Han publicerede en artikel om Skagen, hvor han skrev: ”Er du maler, da følg os herop. Her er motiver for dig. Her er sceneri for digtning. Her i det danske land finder du en natur, der giver dig billede fra Afrikas ørken, fra Pompeis askehøjder og fra fugle omsvævede sandbanker i verdenshavet.” Fremtiden har vist, at han havde ret.

Les “mer”:http://www.skagennu.dk/skagensmalerne/

 

http://galleri-grablsdegarden.business.site/


7Xx7duUS

Født i Oslo i 1944 av foreldre Margit Elisabeth Dollonen .f. 1924 og Hermann Johannes Seppola , f. 1920 , som ble tvangsevakuert fra Honningsvåg da nazistene brente hjemstedet . De flyttet tilbake til Honningsvåg umiddelbart etter freden . Jeg fikk 3 andre søsken , som dessverre ikke lever idag . Jeg har 2 barn , er opptatt av politikk og alt som rører seg i samfunnet , skriver mye og deltar i diskusjoner , spesielt om barnevern som jeg betegner som salg av barn og ødeleggelse av familien som status. Bor i dag på Otteid med mine katter , dyrker økologiske grønnsaker , er vegetarianer , er glad i naturen . Har 2 snille barn .

Relaterte innlegg

HELSE

BEKJEMPER ZIKA-VIRUS MED GMO -MYGG.

Fakta”: Oxiteks genmanipulerte mygg. *Oxitecs er ett britisk selsskap som vil utrydde myggarten Aedes Aegypti fra Brasil. *Aedes Aegypti kan spre over 100 sykdommer , bl. a Zika , dengue og chikungunva . *Arten er Les mer …

kunst

SIGHTSSEEING I ISLANDSKAPET.

På våre daglige turer på isen fant vi mange forlatte hytter, som stod forlatte , enkelte med fulle skap av kopper, krus,bestikk og panner . Rune laget sine egne rammer av gammelt trevirke og en Les mer …

POLITIKK

ÅPENT BREV TIL ALEKTUM group A.S

For en tid tilbake opprettet jeg ett lån hos Nordax Bank på kr. 95000, som ble betalt etter avtale , slik at restbeløpet var kr. 68.865.18. Imidlertid fikk jeg å dette tidspunkt problemer med å Les mer …