originl stol

En vårdag fant vi ut at vi skulle reise noen dager til Skagen .

På den tiden gikk det båt fra Moss til Skagen og vi tenkte å bli noen dager .

Kattevakt hadde vi ordnet oss .

Rune hadde gått til innkjøp av en bok som imtalte Skagenmalerne , som var fascinert av lyset ogt sanddynene .

Skagen kunne minne lit tom Gamlebyen ved Fredrikstad med sine koselige små hus og trange gater .

Vi oppdaget en møbelsnekker , som laget noen fantastiske stoler og bord , som jeg personlig falt for .

Rune behersket lyset meget bra , som enhver kan se som oppsøker siden min .

Noen ord om noen kjente personligheter som var fascinert av Skagen

 

cropped-store-kvernøya.jpg 

I 1830’erne gjorde guldaldermaleren Marinus Rørbye og Steen Steensen Blicher, at fiskerbefolkningen og Skagens vilde natur blev kendt. Rasmus Henrik Kruse besøgte i 1843 og 1846 Skagen, hvor han tegnede bl.a. Det Hvide Fyr. I 1848 og 49 var Vilhelm Melbye i Skagen, hvor han malede motiver herfra. Flere marinemalere gæstede kortvarigt Skagen i 1850’erne. Bl.a. fik Skagen besøg af malerne C.F. Sørensen og Carl Neumann.

H.C. Andersen skriver om Skagen

H.C. Andersen besøgte i 1859 Skagen, hvor han boede på Erik Brøndums gæstgivergård. Digteren var meget begejstret for det han så. Han publicerede en artikel om Skagen, hvor han skrev: ”Er du maler, da følg os herop. Her er motiver for dig. Her er sceneri for digtning. Her i det danske land finder du en natur, der giver dig billede fra Afrikas ørken, fra Pompeis askehøjder og fra fugle omsvævede sandbanker i verdenshavet.” Fremtiden har vist, at han havde ret.

Les “mer”:http://www.skagennu.dk/skagensmalerne/

 

http://galleri-grablsdegarden.business.site/


7Xx7duUS

Født i Oslo i 1944 av foreldre Margit Elisabeth Dollonen .f. 1924 og Hermann Johannes Seppola , f. 1920 , som ble tvangsevakuert fra Honningsvåg da nazistene brente hjemstedet . De flyttet tilbake til Honningsvåg umiddelbart etter freden . Jeg fikk 3 andre søsken , som dessverre ikke lever idag . Jeg har 2 barn , er opptatt av politikk og alt som rører seg i samfunnet , skriver mye og deltar i diskusjoner , spesielt om barnevern som jeg betegner som salg av barn og ødeleggelse av familien som status. Bor i dag på Otteid med mine katter , dyrker økologiske grønnsaker , er vegetarianer , er glad i naturen . Har 2 snille barn .

Relaterte innlegg

POLITIKK

OPPRINNELSEGARANTI- SVINDELFORSØK MOt NORSKE STRØMKUNDER. Jon Tveit og Hans Faanes-Energiveteranene.

Illustrasjon»: Billedkunstner Rune Olsen .   Opprinnelsesgarantier ( OPG) er definert i ett EU-direktiv , som ble innført i 2001 . Norge sluttet seg til diretivet i 2005. Direktivet innebœrer at strømkunder i EU for Les mer …

kunst

NÅLØYET

  Vansjø har utrolig mange muligheter for ferie og rekreasjon og det mest populœre stedet er Nåløyet , som har fått navnet fordi vede lavvann er det vanskelig for store båter å passere .   Les mer …

Håndverksprodukter

KATTETEPPE TIL SALGS.

For en tid tilbake fikk jeg ideen av å bruke gamle filler ogv garnrester til først å lage ett underlag til kjøkkenstolene og etterhvert utvidet jeg dette til å lage sengeforleggere for å kunne sette Les mer …