GAMLE DAGERS JUL

sykkel 2 i snø.jpg

 

Jeg minnes med glede barndommens jul.

Vi var ikke vanskelig å glede vi fire barn .

Desember måned gikk til felles juleforberedelser , da hele familien bakte kaker , laget flettede kurver og anen dekoerasjon til juletreet.

Om kveldene I de lange mørke nonember og desember satt vi og laget presanger til hverandre.

 

Dette var før fjernsynetds tid og ønskene var ikke slik som idag da det er kjøpmannsstandens jul og pengebruken øker mer og mer.

 

I løpet av flere juler fikk jeg hele samlingen av Bobseybarna av mine foreldre og søsken .

Mine to brødre fikk et år en togbane som tok hele golvplassen I den ene stuen, men jeg tror nok min far også tenkte på seg selv , for han moret seg godt der han satt på golvet sammem med mine 2 brødre.

2 juledag, som er min bursdag hadde vi selskap for alle barn I nœrområdet der mine søsken også fikk invitere sine venner.

 

Idag synes jeg sjarmen er borte, det virker ikke som noen gleder seg over gavene de får.

Umiddelbart etter julaften er den store byttedagen over julegaver de ikke var fornøyde med.

Personlig har jeg aldti byttet en gave.

 

Jeg benytter anledningen til å ønske alle en fredelig høytidog minner om at GALLERI GRÅBØLSØDEGARDEN er åpent også I julen for de som matte ønske å ta en tur.

http://galleri-grablsdegarden.business.site/

 

 

 

 

 

 

Annonser
Publisert Kategorier familie, Video

Om 7Xx7duUS

Født i Oslo i 1944 av foreldre Margit Elisabeth Dollonen .f. 1924 og Hermann Johannes Seppola , f. 1920 , som ble tvangsevakuert fra Honningsvåg da nazistene brente hjemstedet . De flyttet tilbake til Honningsvåg umiddelbart etter freden . Jeg fikk 3 andre søsken , som dessverre ikke lever idag . Jeg har 2 barn , er opptatt av politikk og alt som rører seg i samfunnet , skriver mye og deltar i diskusjoner , spesielt om barnevern som jeg betegner som salg av barn og ødeleggelse av familien som status. Bor i dag på Otteid med mine katter , dyrker økologiske grønnsaker , er vegetarianer , er glad i naturen . Har 2 snille barn .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.