nåløyet

 

Vansjø har utrolig mange muligheter for ferie og rekreasjon og det mest populœre stedet er Nåløyet , som har fått navnet fordi vede lavvann er det vanskelig for store båter å passere .

 

Rune og jeg tlbrakte masse tid på båtturer og vi kjørte ofte gjenom Nåløyet på vei hjem fra Storefjorden.

 

Dette var ett sted hvor mange overnattet , tente bål og laget seg mat .

 

Det tragiske ved dette var at en del av disse overnattingsgjestene tok lite hensyn til naturen og ryddet kke opp etter seg .

Søppelkassene var fulle , ofte fant vi hele brød og pølsepakker som ikke var åpnet , men lå utover .

Ettersom v var glade I dette stedet og andre , pleide vi å ta en oppryddingstur

.

På en annen øy var det satt opp nydelige toalett til bruk for gjester , disse ble hugget I stykker av vandaler , som ødelegger for alle andre som ønsker å bevare stedet .

 

Rune malte ett bilde av Nåløyet med bjerka som hang over vannet .

Arne , kameraten hans sa alltid , hvis du maler masse bilder av dette, blir du rik .

 

Til tross for at de hadde vœrt vener I en årrekke, skjønte han aldri at Rune malte ikke for å bli rik , men fordi han elsket naturen , spesielt I Vansjø .

Originalen er solgt , men det fines muligheter for å kjøpe ett digigrafi av motivet.

http://galleri-grablsdegarden.business.site/

 

 


7Xx7duUS

Født i Oslo i 1944 av foreldre Margit Elisabeth Dollonen .f. 1924 og Hermann Johannes Seppola , f. 1920 , som ble tvangsevakuert fra Honningsvåg da nazistene brente hjemstedet . De flyttet tilbake til Honningsvåg umiddelbart etter freden . Jeg fikk 3 andre søsken , som dessverre ikke lever idag . Jeg har 2 barn , er opptatt av politikk og alt som rører seg i samfunnet , skriver mye og deltar i diskusjoner , spesielt om barnevern som jeg betegner som salg av barn og ødeleggelse av familien som status. Bor i dag på Otteid med mine katter , dyrker økologiske grønnsaker , er vegetarianer , er glad i naturen . Har 2 snille barn .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte innlegg

kunst

LILLY ANNY.

Ill.Billedkunstner Rune Olsen ( 1948-2005).   Vi flyttet til Hanan tidlig på våren og fikk plassert alle tingene våre Ganske fort . Moren til Rune het Lilly Anny og var en søt elskelig dame som Les mer …

Video

Til Janne Strømner, Politiet i Oslo.

Jeg viser til Dagsrevyens intervju med deg i kveldens sending, 20.02.2018, angående ungdomskriminaliteten i Oslo.   Jeg må si at du i intervjuet gav mange av oss seere, i alle fall undertegnede, en lite tillitvekkende forklaring på hvem Les mer …

Barnevern

ÅPENT BREV TIL ÅS BARNEVERN.

  Jeg er en av ca. 40000 som har sett filmen der Ås barnevern sammen med sine trofaste lakeier I politiet , begår overgrep mot en 12 år gammel gutt men’s foreldrene står maktesløse og Les mer …