DEBATTINNLEGG I SMAALENENE AVIS 03.04.18

smarte byerDSC01211.JPG

AUTOMATISKE STRØMMÅLERE I MARKER.

For noen dager siden fikk jeg mail fra Hafslund nett om at installasjonen av smartmeter skulle starte i Marker kommune.

Jeg har skrevet to søknader om fritak , som jeg har fått tilbakemelding på at jeg trenger en legeattest.

Nå er det slik at Helsedepartementet nœrmest har pålagt leger til ikke å skrive ut meldinger om fritak..

Jeg har vœrt i kontakt med samtlige etater som har med dette å gjøre , hvor jeg etterspør om personvern og hvem som sitter med ansvar for mennesker som er el-overfølsomme, helseproblemer m,m .

Fram til nå har jeg ikke mottatt andre argumenter enn at jeg og andre trenger ikke lengre trenger å lese av måleren hver måned.

Jeg ønsker å inneha den kontrollen og jeg ønsker ikke å spille russisk rullett med min helse

Smartmålere» (AMS – Automatisk MålerSystem) sender trådløst på måter vi vet er skadelige, og folk blir syke av dem: Kloden rundt rapporteres det nå om folk som blir syke eller føler ubehag etter at «smartmålere» ble installert. Det fins en god del anekdotisk stoff og YouTube-videoer som forskere kan trekke på skulderen av, men også enkelte forskningsresultater som rapporterer en rekke nye plager – søvnløshet, hodepine, tinnitus, utmattethet, vansker med å tenke, dysestesi (unormale følelser i huden) og omtåkethet (Lamech 2014).

Vi mangler informasjon om hvilke skadevirkninger dette vil ha på mennesker, dyr og planteliv.

Einar Flydal er en mann som bruker hele sin tid på å informere om dette og jeg har vœrt i kontakt med han om ett eventuelt foredrag het i Marker og kunne tenke meg en tilbakemelding om interressen er til stede for dette .

Ta kontakt med meg på mail”; mayharriet@gmail.com eller på telefon 45035950.

Litt info om Einar Flydal”:

• Telenor ASA, der jeg var forsker, så seniorrådgiver, 1993 til 2011, først ved Televerkets forskningsinstitutt (seinere Telenor Research etc.) og seinere i Utredningsavdelingen og konsernstabens strategienhet.

• Les ”mer”:https://einarflydal.com/om/

Advertisements

One thought on “DEBATTINNLEGG I SMAALENENE AVIS 03.04.18

  1. En vennlig leser gjorde meg opm,erksom på at avisen har brukt ordet “dysenteri” istedet for systesi som jeg skrev i artikkelen.
    Dysenteri er en akutt diarésykdom som kan forårsakes av bakterier eller amøber. (Infeksjon i tykktarmen forårsaket av en protozo som kalles Entamoeba histolytica refereres ofte til som Amøbe-dysenteri.[1]) Dysenteri spres via forurenset vann og mat, og fra menneske til menneske.

    Symptomene er feber, blodig avføring, diaré og magesmerter. Dødeligheten er ofte høy. Det går ikke an å vaksinere mot dysenteri. Selv om antibiotika kurerer sykdommen har flere typer av organismene som forårsaker dysenteri blitt resistente mot antibiotika.

    Risikoen for dysenteri øker vesentlig i flyktningsituasjoner, hvor mennesker lever tett på hverandre uten tilgang til rent vann og latriner. Dysenteri kan forebygges på samme måte som “kolera”:https://no.wikipedia.org/wiki/Dysenteri
    Jeg har ameilet avisa og bedt dem om å rette opp dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *